Våre klasser

Hot 26+2

VARIGHET – 90min(for alle)  / 38-39 grader

DEN TRADISJONELLE 26 + 2 SERIEN – 90 MINUTTER
Hot 26+2 yoga er en unik, spesialdesignet serie med sin opprinnelse i Hatha yoga. En klasse varer i 90 minutter, består av 26 øvelser og to pusteøvelser hvor man jobber systematisk med kroppen.

Rommet er varmet opp til 38-40 grader. Varmen virker slik at kroppen får en naturlig oppvarming, og jobber dypere og tryggere med muskler, sener, organer, blodkar og ligamenter.
Øvelsene sammen med varmen gir et stor utbytte helsemessig sett.

Hot 26+2 kan være utfordrende i begynnelsen,  allikevel er den like mye for nybegynnere som mer erfarne.

Som ny gi deg selv god tid. Ikke press for hardt, og aller viktigst – Kom ofte nok i starten, da akklimatiserer kroppen seg din på best mulig måte. Det tar gjerne 3-5 klasser før kroppen er godt vant.

FORDELER
– Øker styrke, flekisibilitet og utholdenhet.
– Bedre balanse og koordinasjon.
– Styrker immunforsvaret.
– Bedre blodsirkulasjon.
– Reduserer stress, depresjon og bedrer søvnkvaliteten.
– Øker fettforbrenningen og balanserer stoffskiftet.
– Gir økt energinivå.
– Forebygger og behandler kroniske lidelser/sportsskader og mer.
– Øker lungekapasiteten.
– Hjelper ved rastløshet.
– Gir mental styrke og fokus.

– og gir en god kroppsholdning  -stolt som en hane..

Yin Yoga

VARIGHET – 60min / 75min / 90min / 28 grader
Yin yoga er en taoistisk yogastil.
Det handler ikke bare om Yin, det handler også om Yang.
Yin og yang representerer motsattheter, og er i like stor grad kompletterende kvaliteter. Yin inneholder alltid en kjerne av yang og motsatt.

I Yin yoga jobber vi med spenninger som sitter i hofte, rygg, skuldre, armer, bryst og ben. Vi holder utvalgte stillinger over tid, dvs i 3-5 minutter. Yin yoga fokuserer særlig på bindevev, i bekken, hofter og rygg. Dette gir oss mulighet til å tøye og styrke dyp muskulatur, bindevev, ledd og leddbånd.

I Yin Yoga får vi mulighet til å stimulere og fjerne blokkeringer i bindevevet. Bindevev, ligamenter og sener er laget av et litt seigere materiale enn muskler og trenger mer tid for å kunne reagere på strekk.

Pusten er svært viktig. Vi bruker lange og dype pust når vi praktiserer, med pust helt ned i bunnen av lungene. Dette gir god tilgang til oksygen for musklene. Det er viktig å huske at muskler som strekkes også trenger økt tilførsel av oksygen. Dyptgående og rolig pust senker produksjonen av stresshormoner i kroppen. Dette bidrar til økt ro på sikt.

Yin Yoga gir både energi og avspenning, med innslag av total avslapning.

FORDELER
– Yin yoga er velegnet i terapeutisk arbeid mot stress og utbrenthet
– Øker mobiliteten i kroppens bindevev og ledd
– Virker beroligende og avbalanserende
– Hjelper ved søvnløshet og uro i kroppen
– Gir dyp avslapning
– Bedrer fleksibiliteten
– Øker sirkulasjonen

Denne yoga formen passer for alle, og er en perfekt kombinasjon til de mer dynamiske arter, som Ashtanga og Bikram Yoga.

Klasser med varighet på 75 & 90minutter har en lengre avspennidgssekvens på slutten av klassen

Yang & Yin / Hot 26+2/Yin

VARIGHET – 75 Min / ca 37 grader
Her får du det beste av begge deler.
I denne klassen starter vi med  Hot 26+2 sekvenser eller Vinyasasekvenser.  Dette forbereder og varmer opp kroppen til neste halvdel som er Yin yoga.
Her spenner vi av kroppen og gir oss langsomme strekk. Når vi først bruker dynamisk yoga som oppvarming, vil kroppen kunne ta seg enda litt dypere og mykere inn i Yin delen.

Klassen avsluttes med en kort avspenning.

Varm Ashtanga Yoga.

VARIGHET –  60-90 min / ca 28 grader –
Litt øvet/øvet:

Ashtanga yoga er en form for yoga som har hatt en økede popularitet over hele verden de siste tiår. Det er en aktiv form for yoga der synkronisering av pust og bevegelse vektlegges. Ashtanga passer for alle som har lyst til å drive med yoga, og kan tilpasses den enkeltes behov. Klassen er satt sammen av definerte sekvenser der bevegelser eller stillinger følger dynamisk i en bestemt rekkefølge.
Sammenlignet med en del andre yoga-former er Ashtanga litt mer fysisk krevende og har et stort potensiale for den som ønsker å vokse og utvikle seg.
Stillingene er satt sammen på en bestemt måte for å stimulere utvikling både fysisk og mentalt.
 
Ashtanga kommer fra et gammelt sanskrit-ord og betyr åtte, eller åtte deler. Del nummer tre; asana, er den delen de fleste i dag forbinder med yoga, nemlig det å bevege kroppen i ulike bestemte stillinger med fokus på strekk eller bevegelighet.
Alle former for fysisk yoga krever og stimulerer både fleksibilitet, balanse og styrke. Praksis over tid vil kunne øke din styrke og kroppsbeherskelse betraktelig.
Ashtanga yoga er en full praksis, og etter hvert blir man også innført i pusteøvelser, mantra, meditasjon, tradisjon og filosofi.

Inferno Hot Pilates

VARIGHET – 60 min / ca 35 grader.

Inferno Hot Pilates er en utfordrende, morsom, høy intensitets, intervall, lav impact -trening med bruk av pilates prinsipper.

Denne klassen er designet for alle uansett nivå og kroppstype.
Dette er en treningsøkt hvor du får alt i ett.

Vi benytter oss av HIIT, High intensity interval training.
Klassen er bygget opp slik at du styrker muskler, øker fleksibiliteten, får en sterkere kjernemuskulatur og øker fettforbrenningen.

Studioer har vist at HIIT er den raskeste måten å brenne fett og samtidig øke den aerobe kapasitet på bare to uker. HIIT stimulerer human growth hormone HGH effektivt og utsetter aldring.

Etter en Inferno Hot Pilates økt vil kroppen øke oksygenopptaket betraktelig gjennom den såkalte EPOC-effekten, kjent som «afterburn».
Kort vei til god helse!

Lett å bli hekta!

Vinyasa flow

VARIGHET – 75min / ca 28 grader

Denne klassen består av dynamiske serier med stillinger som bindes sammen med pusten. Yogaserien vil variere fra gang til gang, allikevel med bunn i samme elementer. Yogatimen starter med lett avspenning for å skape kontakt innover, deretter solhilsen.

Elementært i vinyasa flow er pusten. Ved å integrere pusten i bevegelsen, flyter man gjennom yogaøvelsene. På den måten finnes ingen stopp eller start. Pusten er bindeleddet fra sinnet til kroppen, og motsatt.

Det vil alltid bli gitt modifikasjoner og alternativer til mange av stillingene, slik at du kan tilpasse yogaen til dine behov og din kropp. Utfordringen ligger i balansen mellom styrke, aksept og tørre å gi slipp.

Timen passer for alle, uansett tidligere erfaring fra yoga. Du får utfordret styrke, balanse og smidighet, samtidig som den synkroniserte pustingen vil deg verktøyet til å være tilstede og nærværende.

Jivamukti spriitual warrior.

VARIGHET – 60 minutter  / Temperatur 28 grader

Spiritual Warrior- klassen er rask og forfriskende, og er absolutt en «kom-i-form-time”. Klassen er bygget opp som en fast sekvens med lik rekkefølge instruert i en Vinyasa (flyt) -stil. Det er en komplett og fullt balansert klasse som inkluderer oppvarming, chanting, intensjon, solhilsener, stående stillinger, bakoverbøyninger, foroverbøyninger, twister, opp-ned-stillinger, meditasjon og avspenning. Instruktøren fokuserer på å holde tempoet og stopper ikke opp for å gi spirituelle prinsipper. Siden asana- sekvensen alltid er den samme, vil studenten plukke den opp og bli kjent med den ganske raskt etter bare et par klasser. Spiritual Warrior anbefales for middels til erfarne studenter, selv om nybegynnere og hvem som helst med sans for eventyr er velkommen!